Din investering betyder noget – kan du huske det, hvis du ikke kan se det?

Var det hende til højre for ham med slipset, der lavede de sjove indslag til jeres bryllup? Hvor var det, at Jonas var på knæ for Annie? Kan du huske, da du og din mor sammen havde en skøn dag hos fotografen?

Selvfølgelig kan du huske det, men det er svært at fortælle videre kun med ord :) Der er nok altid noget, der ikke lige kan huskes helt alligevel, og her er det, at det magiske sker ved hjælp af billeder eller album.

Alle kan se, og du kan bedre fortælle historierne, som hører med til billederne. Historierne vil lettere gå i arv, for der er noget om, at et billede siger mere, end tusinde ord, og billederne bliver levende sammen med din fortælling. Man kan forestille sig musikken, latteren, glædestårerne efter talerne – forestille sig kjolens ynde og duften af blomsterne, når der bladres i albummet eller kigges på smukke print. Alt sammen er med til at styrke minderne.

Læs om at investere i mig, som din bryllupsfotograf

Jeg har lavet en mindre udregning, så du har en bedre fornemmelse af, hvad det er, du betaler for, når du investerer i en fotograf, der vil lave livslange minder for dig :)

Et lille regnestykke eksempel for brudepar: Du booker min populære bryllupspakke Guldpakke I til 12.000 kr. Vi ser lige bort fra timerne, der er brugt på at finde de skønneste omgivelser, tiden med før-bryllupsfotografering for at vi har ro i maven, når vi skal være sammen på bryllupsdagen, redigering og fremvisning af disse, og tænker kun i her og nu.

Guldpakke I, 8 timer for 12.000. Hvor jeg knokler – det ser bare ikke sådan ud – hjernen arbejder på højtryk for hele tiden at være ét skridt foran, så I får mit talent i de mest fantastiske billeder til jeres unikke album.

Med det samme, jeg har forladt jer, begynder hele det setup, I ikke ser. Billedkortene i kameraet skal tømmes, lægges i forskellige mapper og ikke mindst backes up, så der ikke er noget, der mistes. Et bryllup som fotograf kan nærmest sammenlignes med at løbe et mentalt marathon :)

Dagen efter jeres bryllup står oftest på afslapning. Ikke for at nyde, at jeg har tjent 12.000 kr, men fordi jeg har givet alt af mig selv i mange timer før og efter, så der ikke er overskud, før jeg har restitueret efter “marathonen”.

Der skal nu redigeres, så der er et forventet galleri med ca. 250 billeder, der skal vælges imellem til album. Hvert billede bruges der mindst 10 minutter på. (omregnet, mindst 42 timer).

Vi mødes, så I kan vælge ud. Hvis der bruges 20 sekunder pr. billede, tager det ca 1,5 timer at kigge dem igennem. Der skal vælges de bedste til albummet, så der går hurtigt et par timer ekstra. Albummet er unikt, og bliver designet specielt til jer. Der findes ikke andre af denne version. Unika er svært at sætte en pris på. Albummet skal sendes til producenten med notatet omkring ønskerne, så alt spiller perfekt.

Sluttelig inviteres I til modtagelse af bryllupsalbummet, hvor vi kigger den igennem for at se, at alt er som forventet. Nu har I minderne for altid i et smukt og unikt album.

Til sidst ligger regnestykket på omkring 90 kr/time. Heraf skal jeg betale moms, skat, pension, forsikringer, videreuddannelser, programmer, nyt og dyrt kameraudstyr, når det gamle er slidt, almindelige fornødenheder til familie og spare op til en ferie i ny og næ. Synes du stadig det er dyrt – så er vi ikke et match! Husk altid på, om du selv ville gøre det samme, for samme udbytte.

Det skal bestemt ikke lyde som en klagesang; jeg elsker det jeg laver, og har slet ikke noget imod at arbejde hårdt.

Men det er en forretning! Blot fordi det er en kreativ virksomhed, betyder det ikke, at min indsats er af mindre værdi end i enhver anden branche.

Tænk hvis jeg går til tandlægen. Når jeg får regningen, spørger jeg, om hun kan bruge mine tænder i sin porteføjle? “Jeg har mange venner, der ville elske at booke dig, og hver gang jeg smiler på et billede, skriver jeg dit tandlægenavn?” Lidt over stregen LOL– jeg ved det godt, men jeg får altså sådanne henvendelser :)

Bortset fra de ovennævnte udgifter, har jeg også forpligtelser og ansvar som alle andre. Fotografering er, hvordan jeg kan betale mine regninger, købe dagligvarer og give min familie en tryg og god opvækst.

Når du forsøger at forhandle en pris ned hos mig, skal du tænke på, om du selv ville gå tilsvarende ned i løn. I min verden, er dokumentationen – minderne via billederne, den vigtigste investering.

Hvad er mere dyrebart, end at kunne give gode oplevelser og minder videre fra generation til generation. Allerede dagen efter din oplevelse, er det blevet til minder. Skal de blot fortælles med ord, eller vil du give andre oplevelsen sammen med dig?

Det er dit valg, og jeg vil med glæde give dig de smukkeste minder, du kan dele.

Kram fra Laila