Det siger mine kunder

Mette - generationsbilleder

GruppeSom barn elskede jeg at bladre i min mors gamle fotoalbums. Side efter side med skønne billeder af mine oldeforældre, bedsteforældre, onkler og mostre. Alle i deres pæneste tøj hos fotografen, som de kun besøgte få gange i deres liv. Jo flere år, der gik, jo mere betød disse billeder noget for min mor- og for mig. For de var en del af den historie, som jeg selv kom fra.

De seneste år har vist mig, at vi skal sætte pris på dem vi har, mens vi har dem. At vi skal blive bedre til at fastholde minderne, så vi kan glædes over dem igen og igen. Derfor har det længe været et stort ønske for mig at kunne tilføje endnu et foto til albummet. Et med de to kvinder, der står mig allernærmest: min 17-årige datter, og min mor, der lige er fyldt 60 år, og selvfølgelig mig selv, der er lige midt i mellem. Vi er alle tre tæt knyttede, og jeg drømte om billeder, der virkelig viste den kærlighed, der er i mellem os og som samtidigt viste, hvem vi var.
Heldigvis var Laila lige den fotograf, der kunne hjælpe med at få mit ønske opfyldt.

Allerede inden vi trådte ind i hendes hyggelige studie i Holbæk, følte vi os velkomne. Vi havde på forhånd talt om tøj og farver, og Laila var meget behjælpelig i at vejlede til det helt rigtige look. Vi kom en lørdag formiddag og blev mødt af en åben dør og allerede i entreen spredte hyggen sig. Smukt og hyggeligt indrettet allerede i entreen, væggene dekoreret med billeder, der viste hvor alsidig en fotograf Laila er.

Mens hun satte udstyr op i det studiet, hyggesnakkede vi og fik serveret kaffe og frugt i de bløde stole. Vi var alle tre spændte og lidt nervøse, men Lailas varme og åbne væsen fik os til at slappe helt af. Da det blev til at stille os foran kameraet guidede hun os med ro og sikkerhed og humor, så vi fik vist de allerbedste sider af os selv.

Hun var i stand til at frembringe ægte smil og poserede os på en måde, så den kærlighed der er imellem os kom frem på den smukkeste måde, samtidigt med, at vi alle kom til at se bedre ud end nogensinde før. Hun vidste præcis hvad hun gjorde og det gjorde, at vi følte os helt trygge i Lailas hænder. Der blev grinet meget, snakket meget og knipset meget – det var så sjovt og hyggeligt og vi nød hvert minut!

De færdige billeder bragte virkelig tårerne frem. Vi er blæst helt bagover over de skønne billeder, hun har taget. Hun har virkeligt set os og fanget os så smukt.

Nu har vi billeder til vores familiealbum og til væggen. Billeder, som vi – og vores børn – vil skatte resten af livet. Tak til Laila for en fantastisk oplevelse med varme, nærvær, ro og hygge – en oplevelse, som vi altid vil bære med os.

Mette Laurent Sadic