Arne Jacobsens urdesign kom igen i danske hænder

Rosendahl Timepieces havde fået mulighed for at redesigne Arne Jacobsens stilede urværker.

Produktionen af Arne Jacobsen urene havde i længere tid været på udenlandske hænder, men det er slut nu.

Igennem en længere periode arbejdede jeg tæt sammen med Rosendahl Design Groups ur designer. Vi ville være tro mod Arne Jacobsens tegninger og tidligere designs.

Udover Roman, fra 1942, som var tegnet til Århus Rådhus, relancerede Rosendahl Design Group også City Hall fra 1956, som var tegnet til Rødovre Rådhus samt Bankers Clock fra 1971 til Danmarks Nationalbank.

Min grafiske opgave

Min opgave i denne fantastiske proces var at rentegne artworket til urene. Jeg vektoriserede gamle tegninger fra Arne Jacobsens originale arbejdstegninger, så de kunne bruges i alle sammenhænge. Selve uret og funktionerne bag det stod Rosendahl Timepieces designer Magnus Jørgensen samt arkitekt og designer Teit Weylandt for. Teit var gennem mange år leder af produktudvikling på Arne Jacobsens tegnestue.

Efter den store succes med relancering af vægurene, blev der tegnet videre på modeller til armbåndsure. Jeg visualiserede ved hjælp af Illustrator og Photoshop forskellige varianter, efter designernes ønske om en stilren version, helt i tråd med Arne Jacobsen. Det blev en flot og klassisk serie armbåndsure, der sagtens kan bæres af både kvinder og mænd.

Sidst er der kommet et bordur på banen, samt en ekstra variant af både vægur og armbåndsur, kaldet Station, som Arne Jacobsen designede tilbage i 1939 for firmaet LK. Indtil størrelserne på artworket var på plads rent visuelt gik der nogle ture frem og tilbage gennem Photoshop, for at lave dem alle så originale i udtrykket som muligt.

Min fotografiske opgave

Jeg har også været brugt som fotograf på nogle af produkterne til tryk og web. Som grafiker har det været en fantastisk opgave at være med i processen – selv efter at værkerne er blevet til.

Har du brug for grafisk eller fotografisk assistance, er du velkommen til at kontakte mig her.

Du lejer en fleksibel medarbejder, der kan indgå i et team på dit job, eller jeg kan arbejde solo fra eget studie. Opgaven vil have høj prioritet, og du er sikker på at modtage færdig materiale til aftalt deadline.